PLC introduktion, automatiske maskiner og anlæg

Kort fortalt

Deltageren kan programmere logiske grundkoblinger, timer og tællerfunktioner i en PLC, herunder gemme, hente og arkivere PLC programmer korrekt. Deltageren kender til anvendelsesområderne for en PLC og kan beskrive funktionen for de enkelte blokke. Deltageren kan montere og idriftsætte et mindre PLC styret anlæg.

Hold
Løbende optag
PLC - Værksted Uge 33
Midtbyens gymnasium - Mercantec Banegårds Alle 1 8800 Viborg
Daghold Garantikursus Åbent værksted
Løbende optag
PLC - Værksted Uge 42
Midtbyens gymnasium - Mercantec Banegårds Alle 1 8800 Viborg
Daghold Garantikursus Åbent værksted
Info om fag

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til maskinreparatører, der er eller har været beskæftiget i virksomhedens drifts/vedligeholdelsesafdeling og som skal kunne montere og idriftsætte mindre PLC styrede anlæg og foretage programmering af en PLC styring.

Beskrivelse: Deltageren kender til anvendelsesområder for en PLC sammenholdt med andre styringstekniker, og kan beskrive funktionen for de enkelte blokke, programmeringssproget, scantider, I/O statusregistre og digitale ind/udgange.

Deltageren kan ved anvendelse af en PC foretage programmering af logiske grundkoblinger, timer og tællerfunktioner på en PLC, og kan hente og arkivere PLC programmer korrekt. Deltageren kan foretage konvertering af mindre nøgleskemaer og logikdiagrammer til et PLC program. Deltageren opnår viden om grundsymbolernes koblinger i serie, parallel og slutte/bryde funktioner.

Deltageren kan montere, idriftsætte og afprøve et mindre PLC styret anlæg og kan dokumentere et PLC program i henhold til IEC 61131-3.

Fagnummer: 44637 PLC introduktion, automatiske maskiner og anlæg Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 640,00 Uden for målgruppe: DKK 3.783,50