Automatik og robotteknologi

kleinsmedrasmusgorm_9_2019_(1)_(1)

Automatik og robotteknologi

Få øget viden om automatik og robotteknologi på vores kurser og efteruddannelse hos Mercantec i Viborg. Kurserne henvender sig til alle brancher, og vi udbyder flere forløb inden for f.eks. fødevarebranchen med fokus på vedligehold og reparation af automatikanlæg.
 
Kom på automatikkurser i Danmarks bedste maskinpark
På automatikkurserne bliver du undervist i den nyeste teknologi med det nyeste udstyr og af fagligt kompetente undervisere. 
Du får viden om automatiske systemer, der styrer og regulerer. Det omfatter bl.a. måling, styring og regulering af enheder i et anlæg så vel som kommunikation mellem enhederne og betjening af systemet Du lærer om teknik, elektronik og stærkstrømssystemer til industrien, og du får erfaring med at arbejde med automatiserede systemer, der er baseret på trykluft (pneumatik) og væsketryk (hydraulik).
Inden for industriens områder vil du også kunne arbejde med procesregulering og instrumentering.
 
Kurserne henvender sig til faglærte automatikteknikere, elektrikere, industriteknikere og smede eller andre med tilsvarende kvalifikationer, der har eller ønsker beskæftigelse i virksomheders drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som arbejder med reparation og vedligehold på produktionsudstyr.
 
Lær om automatisering og arbejdet med fremtidens robotter
I flere og flere virksomheder vinder robotter frem. Automatisering og produktionsoptimering er nødvendigt for at bevare virksomhedens konkurrenceevne. På Mercantec udbyder vi flere forskellige robotkurser, hvor du får viden om de forskellige robottyper; industrirobotter og kollaborative robotter. Du lærer om robotbetjening, hydraulik, fejlfinding, programmering og sikkerhed. Kurserne er meget hands-on og du vil blive fortrolig med virksomhedens robotter gennem håndtering af emner imellem to produktionsanlæg, ilægning af emner i bearbejdningsmaskiner, montageautomater eller ved opgaver i forbindelse med gruppering- og mønstersætning og sikring af robotterne i forhold til driftssikring, så man får et sundt og effektivt flow i produktionen. 
Vi udbyder også kursusforløb for fødevarebranchen, hvor vi har tilpassede kurser til netop denne branche.
Dette kan vi også gøre for din virksomhed i samme eller andre brancher.
 
Hvad er en cobot egentligt?
En cobot er en kollaborativ robot eller en samarbejdende robot, som arbejder side om side med mennesker og er en hjælpende hånd til medarbejderne i produktionen. Cobotten aflaster en medarbejder fra ensidigt gentaget arbejde ved f.eks. indsætning af emner i en CNC-maskine eller skruearbejde og frigiver dermed tid til at foretage andre opgaver i produktionen. Samtidig vil der komme nye typer af opgaver i virksomheden med programmering og styring af robotter. Dermed kan virksomheden stadig være konkurrencedygtige og har skabt mere arbejde, fordi de kan byde ind på langt flere ordrer.