Asfalt_vej_maskinfører_EGU_1_2730x650

Positivlister - hvordan gør jeg?

Vejledning i valg af kursus

Er du ufaglært eller faglært og har brug for at blive opkvalificeret eller få ny viden og inspiration, har vi en lang række AMU kurser, du kan vælge imellem.
Vi hjælper dig gerne med at lave en uddannelsesplan.

Positivlister

Er du ledig og har din A-kasse visiteret dig til dagpenge med ret til jobrettet uddannelse, kan du komme på kurser, der fremgår af den landsdækkende positivliste.
Listen er opdelt i erhvervsgrupper.. Du kan vælge kurser fra én af grupperne. Retten til jobrettet uddannelse opnås efter 5 ugers ledighed.

Der findes 2 typer positivlister. Den landsdækkende og den regionale.

Den landsdækkende
Seks ugers jobrettet uddannelse gælder for ufaglærte og faglærte ledige samt ledige med kort videregående uddannelser (KVU).

Se den landsdækkende positivlisten her


Alle kurser under "kurser og efteruddannelse" er markeret med om det pågældende kursus fremgår af den landsdækkende- og/eller den regionale positivliste

Den regionale positivliste
Har du opbrugt retten til 6 ugers jobrettet - eller findes det ønskede kursus ikke på den landsdækkende positivliste? Her kan det være du er heldig at finde den på den regionale positivliste.
Kursusmulighederne findes i den Regionale Positivliste for dit område:
Østjylland  - Vestjylland  - Nordjylland
Sydjylland -  Fyn - Sjælland - Hovedstaden - Bornholm

Den Regionale Positivliste er opdelt i erhvervsgrupper og der kan vælges kurser fra forskellige grupper. Det er dit jobcenter, der afgør om de kan bevillige dig et kursus fra den regionale positivliste.

Korte erhvervsrettede uddannelsesforløb
Har du brug for et kursus fra første ledighedsdag eller et kursus, der ikke fremgår af den landsdækkende positivliste, kan dit jobcenter give dig tilbud om korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb fra første ledighedsdag.