Kontakt_os_(1)

CNC drejning, klargøring og maskinbetjening

Kort fortalt

På dette kursus lærer du på en sikkerhedsmæssigt korrekt måde at opstarte en CNC drejebænk, køre produktion af større serier, stoppe produktion ved afvigelser fra normal drift, rengøre og kontrollere maskinen. Du lærer også med udgangspunkt i arbejdstegninger, kontrolspecifikationer, tolerancer og måledata at producere på CNC drejebænk, udføre stikprøvekontrol, assistere ved fejlfinding og indkørsel til normal drift.

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
48753 - CNC drejning, klargøring og maskinbetjening

Målgruppe: Kurset er udviklet til ikke-faglærte og faglærte operatører, som betjener og overvåger 2-aksede CNC drejebænke til produktion af emner i større seriestørrelser uden daglig opstilling, samt personer, der søger arbejde i den CNC spåntagende metalindustri. Det anbefales, at du forud for kurset har gennemført grundlæggende kurser inden for måleteknik og tegningsforståelse eller på anden måde har opnået tilsvarende kompetencer.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus kan deltageren:
Med udgangspunkt i en given CNC operationsplan samt viden om CNC drejebænkens betjeningspanel og funktionstaster opstarte en klargjort CNC drejebænk.
Sikkerhedsmæssigt korrekt køre maskinen i referencepunkt, isætte og udtage emner af maskinen, bevæge maskinens akser samt skifte til korrekte platteskær.
Opmåle værktøjer, justere offset værdier til givne tolerancer samt sætte nulpunkt på emne.
Efter givne instruktioner kontrollere CNC drejebænkens køle- og smøremiddelniveau og kvalitet med refraktometer og andre måleinstrumenter.
Kontrollere og efter behov installere spændetryk samt foretage smøring af patroner.
Udføre stikprøvekontrol samt udfylde kontrolskemaer.
Sikkerhedsmæssigt korrekt lukke maskinen ned.

Fagnummer: 48753 CNC drejning, klargøring og maskinbetjening Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 3.853,75