Hold
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig primært til faglærte og ufaglærte bygningsarbejdere der har eller ønsker beskæftigelse inden for entreprenørområdet. Deltagerne skal have kørekort til traktor eller personbil.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
Varetage jobbet som maskinfører på en rendegraver i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaver inden for bygge- og anlægsområdet.
Udføre læsse-, afretnings- og udgravningsopgaver med dertil egnet skovludstyr, herunder kasse- og grøfteprofiler, byggegruber og fundamentsrender ud fra tegninger og anvisninger.
Udlægge og planere forskellige typer af sten- og grusmaterialer og kan anvende en arbejdscyklus og en grave- og læsseteknik, der er sikkerhedsmæssig og økonomisk optimal.
Foretage daglig pasning og vedligeholdelse af en rendegraver samt inddrage kvalitetssikring, sikkerhed, arbejdsmiljø og ydre miljø som en naturlig del af arbejdet.
Udføre arbejdet ud fra kendskab til forholdsreglerne i forbindelse med fund af forurenet jord.
Målgruppe: Alle, der har eller ønsker beskæftigelse inden for bygge- og anlægsområdet.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
For en given opgave tilegne sig viden om nødvendig kvalitet i arbejdets udførelse i forhold til branchenormer, fejl og mangler samt materiale- og tidsforbrug.
Vurdere udførelsen af eget og kollegers arbejdet ud fra et kvalitetsmæssigt og et økonomisk aspekt.
Vurdere kundens forventninger og krav til arbejdets kvalitet i forhold til de givne muligheder for kvalitetsforbedringer.
Målgruppe: Bygningsarbejdere, der har eller søger beskæftigelse inden for området.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
Indhente nødvendige oplysninger om kabel- og ledningsføringer i jorden og lokalisere alle former for forsynings-/afløbsledninger, dels ud fra tegninger udarbejdet af ledningsejere og dels ved brug af kabelsøgningsudstyr, prøvegravning og verifikation via dæksler, skabe mv.
Medvirke til forebyggelse af graveskader gennem viden om afmærkning i og over jorden, samt kan vurdere og anvende visuelle indikatorer på arbejdsstedet.
Udføre gravearbejde uden at beskadige det eksisterende ledningsnet.
Udføre arbejdet i henhold til norm for etablering af ledningsanlæg i jord, sikkerhedsregler og særlige forhold for de forskellige forsyninger og ledningstyper.
Afmærke, beskytte og understøtte både gamle og nye ledninger.
Udføre korrekt tilfyldning omkring forskellige forsyninger og ledningstyper jf. gældende standarder.
Handle korrekt ved tilfælde af graveskade, så ulykker undgås og skaden begrænses.
Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte, der har brug for at videreudvikle færdigheder i grundlæggende faglig matematik til brug i arbejdet eller deltagelse i f.eks. AMU.
Beskrivelse: Deltageren styrker og videreudvikler sine færdigheder inden for faglig matematik og geometri med henblik på løsning af faglige opgaver i branchen eller i forbindelse med erhvervsrettet voksenuddannelse. Deltageren kender geometriske figurer og kan beregne for eksempel areal og rumfang. Endvidere kan deltageren aflæse forskellige diagrammer som kurve-, søjle- og kassediagrammer. Endelig kan deltageren anvende formler og beregne simple ligninger og kender til præfikser i forbindelse med enheder, samt til potenser.
Målgruppe: Faglærte og ufaglærte anlægsarbejdere, der har eller søger beskæftigelse som kabel- og ledningsarbejder.
Beskrivelse:
Deltageren kan:
Udføre kabel- og ledningsarbejde med detailafsætning, korrekt oplukning, opgravning, vandafledning, tilbagefyldning og komprimering
Udføre nedlægning af ledninger i forbindelse med etablering af forsynings- og afløbsledninger
Udføre arbejder efter gældende regler under hensyn til DS inden for området, Vejregel samt “Standardregulativ for udførelse af ledningsarbejder og andre arbejder i og over veje”.
Udføre den daglige renholdelse og pasning af maskiner og arbejdsudstyr ved brug af instruktionsbog og anden form for brugervejledning.
Udføre arbejdet efter gældende lovgivning under hensyn til kvalitetssikring, sikkerhed, arbejdsmiljø og ydre miljø.
Målgruppe: Medarbejdere, der ønsker at kunne håndtere og nedtrappe konflikter i forbindelse med jobudøvelsen.
Beskrivelse:
I forbindelse med jobudøvelsen kan deltageren afværge konflikt- og voldstruende situationer på en faglig, sikkerhedsmæssig og professionel måde, kan skelne mellem effektiv og ineffektiv kommunikation og kan, ved sin personlige fremtræden og adfærd, være med til at afværge, nedtrappe og forebygge uhensigtsmæssige konflikter.
Er desuden opmærksom på stresssymptomer, og at uhensigtsmæssig stress har en skadelig indflydelse på helbredet, samt opmærksom på reaktioner hos mennesker efter ubehagelige oplevelser, fx trusler og overfald.
Målgruppe: Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring
Beskrivelse:
Deltageren kan:
indgå i byggeprocessen i et konstruktivt samarbejde med alle kolleger i sjakket og med de øvrige aktører, herunder med henblik på at sikre minimalt spild.
forholde sig til sin rolle som dels repræsentant for virksomheden og dels som leder for kollegerne i sjakket.
fungere som sjakbajs i alle samarbejds- og entrepriseformer på baggrund af kendskab til de aftalemæssige forhold og vilkår i byggeriet.
medvirke til sikkerhed og sundhed ved byggepladsens indretning ud fra kendskab til APV og PSS.
anvende almindeligt forekommende værktøjer samt principperne i det trimmede byggeri til planlægning og styring af entrepriser.
fokusere på og motivere kolleger til at fokusere på at mindske det totale CO2 udslip og medvirke til mindst mulig klimabelastning i hele bygge-anlægsfasen.
medvirke og motivere kolleger til hensigtsmæssig affaldssortering.
Målgruppe: Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.
Beskrivelse:
Ved gennemgangen af projektet ved opstart af bygge- og anlægsprojekter kan medarbejderen bidrage til at identificere og planlægge håndteringen af:
byggepladsens logistik og indretning
hensigtsmæssig håndtering af affald og restprodukter
tidsplanlægning under hensyn til bæredygtig adfærd
rolle- og ansvarsfordeling mellem timelønnede og byggepladsledelsen
arbejdstilrettelæggelse, der minimer skader og nedslidning og fremmer trivslen blandt medarbejderne
kendskab til gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvendelse af anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler
Målgruppe: Adgang til uddannelsen har personer, som tilhører AMU-lovens målgrupper, og som er beskæftiget med af- og pålæsning, lager-/terminalarbejde, dokumentbehandling af farligt gods, eller skal til at beskæftige sig med disse emner som ansat i en virksomhed.
Beskrivelse:
Deltageren kan, efter gennemført uddannelse og med baggrund i tildelte ansvarsområder og arbejdsopgaver:
- Udføre arbejdet med forberedelser til transport.
- Af og på-læsse farligt gods i henhold til regler i ADR, kapitel 1.3.
Dette uddannelsesmål anses som et myndighedscertifikat, når det afvikles sammen med den lovpligtige efteruddannelse jf. Færdelsstyrelsens regler herom.