Kontakt_os_(1)

Elektrisk støj - EMC

Kort fortalt

Elektrificering er et af grundelementerne i den grønne omstilling. Den stadigt stigende elektrificering af samfundet vil medføre større behov for at kunne reducere problemer forårsaget af elektrisk støj, fx uforudset udkobling, vagabonderende fejlstrømme, harmoniske forvrængninger af strøm og spænding, transienter og statisk elektricitet. På kurset lærer du at medvirke til at reducere elektrisk støj i bygninger og på maskiner.Søgeord: EMC, elektrisk støj, EMC-direktivet, lækstrømme, potentialudligning, jording, støjreduktion, 2014/30/EU, grøn omstilling, elektrificering, spændingskvalitet, strømkvalitet

Hold

02-12-2024
Elektrisk støj - EMC
Mercantec H. C. Andersens Vej 9 8800 Viborg
2 dage Daghold Garantikursus
Info om fag
49046 - Elektrisk støj - EMC

Målgruppe: Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for elektrisk støj.

Beskrivelse: Efter kurset kan deltageren medvirke til at reducere elektrisk støj i bygninger og på maskiner. Det betyder:
Deltageren har kendskab til betydning af elektrisk støj og problematikker ved frekvens, transienter, statisk elektricitet, lækstrømme m.m. samt kendskab til EMC-direktivet (EMC 2014/30/EU).
Deltageren medvirker til løsningsforslag for at minimere elektrisk støj, der forekommer som harmoniske og overharmoniske strømme.
Deltageren optimerer bygningers el-installationer og elektriske brugsgenstande ved at reducere elektrisk støj, fx gennem potentialudligning og jording.
Deltageren udfører EMC-mæssigt korrekte el-installationer i bygninger og på maskiner (elektromagnetisk kompatibilitet).
Deltageren fejlfinder systematisk i forbindelse med elektriske støjproblemer.

Fagnummer: 49046 Elektrisk støj - EMC Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 1.813,80