Kontakt_os_(1)

Grundlæggende maskinstyring 2D og 3D

Hold

02-09-2024
Grundlæggende maskinstyring 2D og 3D
Mercantec Lystlundvej 18 6990 Ulfborg
10 dage Daghold
Info om fag
45901 - Digital maskinstyring af entreprenørmaskiner i 2D

Målgruppe: Faglærte og ufaglærte bygningsarbejdere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for entreprenørområdet. Deltagerne bør have kørekort til enten traktor eller personbil.

Beskrivelse: Deltagerne kan:
Montere, anvende, kontrollere og justere todimensionalt maskinstyringsudstyr på forskellige typer af jordflytnings-/entreprenørmateriel, der anvendes til udførelse af mere komplekse bygge- og anlægsopgaver og som skal udføres med præcision.
Montere, anvende og justere forskellige typer af udstyr til 2D maskinstyring, herunder ultralydscensorer, lasere m.v.
Udføre arbejdet under behørigt hensyn til gældende love og regler samt sikkerhed og arbejdsmiljø, herunder ergonomi.

Fagnummer: 45901 Digital maskinstyring af entreprenørmaskiner i 2D Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 5.603,75
46750 - GPS i 3D-maskinstyring af entreprenørmaskiner

Målgruppe: Erfarne maskinførere og andre faglærte eller ufaglærte bygningsarbejdere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for entreprenørområdet. Deltagerne bør have kørekort til enten traktor eller personbil. Erfaring fra entreprenørområdet med måling, nivellering og afsætning er en fordel særlig i de situationer, hvor der ikke er satellitkontakt.

Beskrivelse: Deltagerne kan:
Anvende, kontrollere og justere GPS med tredimensional maskinstyring på jordflytnings- og entreprenørmateriel, der anvendes til udførelse af komplekse bygge- og anlægsopgaver og som udføres med præcision.
Løse evt. problemer vedr. tegninger og koordinater i samarbejde med landmåler.
Udføre 3D maskinstyring efter justerede koordinater og dermed sikre præcisionsgravning og forebyggelse af graveskader.
Maskinførere være ansvarlige for at planlægge arbejdsrutiner og for at kvalitetsvurdere de udførte opgaver i henhold til de givne udfaldskrav.
Udføre arbejdet under behørigt hensyn til gældende love og regler, herunder også regler for sikkerhed, arbejdsmiljø og ergonomi.

Fagnummer: 46750 GPS i 3D-maskinstyring af entreprenørmaskiner Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 5.603,75