Viborgensisk it-direktør: Efteruddannelse på Mercantec har virkelig været guld værd

27. april 2022
IMG_4958


Et fleksibelt kursus i økonomistyring har givet adm. direktør Leif Mikael Møller fra Viborg IT en bedre forståelse af kunderne – og af økonomien i hans egen virksomhed.

”Når man er udvikler og designer nye ting, skal man også over på kundens faglige banehalvdel, og det er derfor, jeg er på kursus på Mercantec,” siger Leif Mikael Møller. Han er partner og administrerende direktør i Viborg IT og arbejder i det daglige med salg. Viborg IT leverer komplette it-løsninger til virksomheder, der har brug for tryghed i form af driftssikker it og ansvarlig support. Det betyder blandt andet, at Leif Mikael Møller skal rådgive kunder om deres økonomistyringssystemer, og han så straks, at han her havde brug for faglig opkvalificering.

”Én ting er at forstå, hvordan økonomistyringssystemer fungerer rent teknisk, men det er også vigtigt at have en forståelse af det økonomistyringsfaglige,” siger han. Denne erkendelse førte ham til at søge efter kurser i it og økonomi, og han fandt hurtigt ud af, at Mercantec tilbyder en række gode muligheder tæt på hans bopæl i Viborg.

Den undervisning, man har behov for
Mercantec tilbyder voksen- og efteruddannelse på mange niveauer inden for en lang række brancher. Kurserne inden for it og økonomi afholdes i Mercantecs Åbent Læringscenter, hvor der er løbende optag, og hvor deltagerne har mulighed for at sammensætte kurserne, så de passer til deres ønsker og hverdag.

”Vi tilbyder mange forskellige kurser, der kører samtidig, men med individuel undervisning,” forklarer konsulent Connie Hvidgaard Andersen fra Mercantec, der underviser på Åbent Læringscenter. ”Man arbejder med selvinstruerende materiale, hvor der er læsestof med opgaver til – og så kommer jeg rundt og underviser, hvor der er behov for det. Så man får den undervisning, man har behov for, og ikke den, de andre har behov for.”

”Det har virkelig været guld værd”
Kurset på Mercantec har ikke bare givet Leif Mikael Møller en bedre forståelse af økonomistyring hos kunderne. Selv om han er garvet erhvervsmand, kan han også bruge det, han har lært, i driften af sin egen virksomhed.

”Jeg er meget positivt overrasket over det faglige niveau, og jeg føler så absolut, at jeg får nogle redskaber, jeg kan bruge i mit daglige arbejde,” siger han. ”Jeg har haft virksomhed i mange år, og bortset fra salgsordrer har jeg altid outsourcet mit bogholderi. Sådan noget som balance forstod jeg faktisk stort set ikke en meter af. Det har jeg fået fuldstændig ind under huden nu, og det har givet mig et meget bedre overblik over min egen økonomi – og andres. Det har virkelig været guld værd. Jeg får mere ud af det, end jeg egentlig havde forestillet mig.”

Fleksibilitet og erfaringsudveksling
Kurserne er udviklet til at være meget fleksible. ”Man kan dele et kursus op over flere dage, så man for eksempel i stedet for to hele dage har fire halve dage,” siger Connie Hvidgaard Andersen. ”Det er superfleksibelt, fordi man for eksempel kan sige, at man vil have dag ét i den ene uge og dag to i den næste.”

Undervisningen er meget praktisk orienteret. Kursisterne sidder og arbejder sammen med andre, der beskæftiger sig med det samme emne. Det giver mulighed for sidemandslæring og erfaringsudveksling. Til mange af kurserne findes der også korte videoer, som kan være en hjælp for kursister, der har brug for et afbræk i læsningen. Nogle af kurserne tilbydes desuden som onlinekursus.

Målrettet efter kursisternes behov
Den fleksible undervisning er samtidig målrettet efter kursisternes behov. ”Jeg bruger eksempler fra kursisternes verden, hvis de har behov for det,” forklarer Connie Hvidgaard Andersen. ”Det vil ikke være det samme, jeg siger til to forskellige kursister. På den måde opnår vi en stor overførsel af brugbar viden fra kurset til dagligdagen.” Undervisningsformen synes at passe de fleste kursister på Mercantec, heriblandt Leif Mikael Møller.

”Jeg synes, det er fantastisk,” siger han. ”Man kan køre tingene i sit eget tempo, og hvis det ikke passer med kursustidspunkterne, kan man lave det online. Det er ganske optimalt og har den fleksibilitet, jeg har brug for.”

Mange muligheder for at bygge på
Efteruddannelserne inden for it og økonomi giver mange muligheder. Nogle kursister tager dem for at opkvalificere sig bredt eller for at kunne søge bestemte stillinger. Connie Hvidgaard Andersen hjælper ofte kommende kursister med at finde det rette kursus ud fra Mercantecs store udvalg.

For Leif Mikael Møller passer kurset om økonomistyringssystemer perfekt ind i den handlingsplan, han har lagt for sig selv – og han vil bestemt ikke udelukke, at han kunne finde på at opkvalificere sig på andre områder med efteruddannelse på Mercantec.
”Jeg bygger mere og mere på, og når jeg har afsluttet det planlagte forløb her, vil jeg gå ind og overveje, om her er kurser, jeg skal tage efterfølgende,” slutter han.
 
Læs mere om kurser og videreuddannelse på Mercantec her.