Truckkursus på Mercantec er for alle uanset baggrund og sprog

4. maj 2022
4-sammensat-truck_


På Mercantecs engelsksprogede truckkursus kan alle lære at køre gaffeltruck uanset forudsætninger. Det populære kursus giver færdigheder, alle kan have gavn af, uanset om de kommer fra Bratislava eller Brisbane.

”Jeg lærer ting, jeg kan bruge, og jeg får flere kvalifikationer,” siger Dalia Ignatavičiené fra Litauen. Hun er i gang med at tage gaffeltruck-certifikat på Mercantec i Viborg. Kurset, som tager syv dage og afholdes på engelsk, giver et kompetenceløft, der er med til at åbne nye døre for både ledige og beskæftigede – uanset hvor i verden de oprindeligt kommer fra.

Godt klædt på
Kurset kommer i bogstaveligste forstand hele vejen rundt om gaffeltrucken. Det består af lige dele teori og praksis, så kursisterne efter de syv dage er helt fortrolige med gaffeltrucks og gaffelstablere.

”Folk spørger tit, hvorfor det tager syv dage – i andre lande tager et truckkursus måske kun én eller to,” bemærker Alf Heinesen, der underviser på kurset. Grunden er, at kurset er beregnet på at få alle med: Alle bliver klædt på til at køre truck overalt i verden, uanset hvilke forudsætninger de møder op med.

Egnet for alle
Kursisterne er en særdeles broget flok. Alf Heinesen har undervist elever fra Syd- og Østeuropa, det sydlige Afrika, Sydamerika og Australien. Nogle har uddannelser, andre har ikke; nogle er i arbejde, andre ikke, og der er stor forskel på deres læsefærdigheder. Det sidste er nu ikke en detalje, Alf Heinesen hænger sig så meget i.

”Jeg lægger ikke så meget vægt på, hvor godt folk læser eller skriver,” siger han. ”Det vigtige er, at de har forstået, hvad det handler om, og hvorfor tingene er, som de er.”

Flere jobmuligheder
Kurset udbydes løbende. På det hold, vi taler med, er alle 11 pladser optaget. Dalia Ignatavičiené forventer at få glæde af kurset i sin hverdag.

”Jeg arbejder på en møbelfabrik og ville gerne løfte mine kvalifikationer,” fortæller hun. ”Det var min egen idé at tage dette kursus, så jeg spurgte ledelsen, hvilke engelsksprogede kurser der findes. Vi blev enige om, at kurset på Mercantec ville være den bedste løsning, og jeg synes, kurset er godt”.

Vilma Burneikiene, der også er fra Litauen, er ligeledes godt tilfreds med kurset, som hun blev gjort opmærksom på af sin a-kasse. ”Jeg arbejdede på et mejeri, men har nu været i a-kasse i et par måneder. Jeg tror, der bliver flere jobmuligheder for mig med et truckførerbevis,” siger hun.

For alle uanset kvalifikationer
Den vurdering er Alf Heinesen enig i. Kurset giver et kompetenceløft for en meget bred vifte af kursister. Det giver en række teoretiske og praktiske færdigheder, som alle kan have gavn af, uanset om de kommer fra Bratislava eller Brisbane.

”Nogle af vores kursister kan hverken køre frem eller tilbage, når de kommer,” slutter han med et smil. ”Men det lærer de!”

Læs mere om vores truckkurser her.